Inspi-RAATS-ie is een geschenk!

“Wow!” het is de tweede keer dat ik na een gesprek met jou het weekend in ga met ‘1001 ideeën’. Hoe is het mogelijk dat we zo’n energie met elkaar delen? We kwamen al snel tot de conclusie dat we ergens samen een weg naar de horizon gaan bewandelen. Welke? Weten we nog niet? Wanneer? Weten we nog niet? Hoe? Weten we ook nog niet! Het gaat er komen, links- of rechtsom, let maar op!

InspiRAATSie, de sleutel voor participatie!

Deze keer schrijf ik maar eens een blog over mijn gevoel in plaats van een stevige mening over wat er gebeurd in onze samenleving. Want er gebeurd veel, heel veel! Soms komen er mensen op je pad die een energie meebrengen die onbeschrijfelijk is. Zij geven je al snel het gevoel dat het is voorbestemd om ‘samen iets te gaan doen!’

Het is jaren geleden dat een goede vriendin, in een periode dat ik nogal zoekende was naar antwoorden, mij de woorden meegaf “Rich, vraag niet waarom, het is wat het is!” De woorden klinken nog regelmatig in mijn gedachte als ik merk dat er dingen gebeuren die mij verrassen. Ongeacht in positieve of negatieve zin. ‘Je bepaalt zelf wat je wilt veranderen!’ is mijn motto.

Albert Einstein

Albert Einstein heeft de legendarische quote uitgesproken (vrij vertaald) “Als je alles blijft doen zoals je altijd hebt gedaan, dan mag je geen andere uitkomst verwachten!” Het is een waarheid die klinkt als een klok. Wil je jouw wereld veranderen dan moet je zelf veranderen.

Sinds de start van mijn nieuwe onderneming in 2011 is er veel gebeurd. Positieve en negatieve dingen. Soms sta je er niet bij stil dat er in onze samenleving mensen leven die het niet zo nauw nemen met normen en waarden. Zij zijn gericht op het verwerven van eigen belang. Staan niet stil bij de filosofie dat je samen meer bereikt dan alleen. Veel woorden ga ik er niet aan besteden, want veranderen kun je dat niet. Zij denken en doen zo.

Richard Branson

In 2012 heb ik het besluit genomen om serieus mijn leven te veranderen. Vanaf dat moment is mijn wereld gaan veranderen. Het moeilijkste besluit was om al mijn positieve energie te laten gelden om de wereld rechtvaardiger te gaan maken. De start van wat aan het begin een ‘mission impossible’ leek te zijn. Voor mij is Richard Branson hier een groot voorbeeld bij. “Gaat niet, bestaat niet!’ is een boek wat wij heel veel inspiRAATSie heeft gegeven, naast zijn ‘Bransonway’. Ach idealen moet je hebben! Waarom zou je dan niet een voorbeeld nemen aan bestaande wereldveranderaars?

Nu ruim 1,5 jaar na dat besluit is mijn leven flink veranderd, zowel privé als zakelijk. Wat mij positief heeft verrast en eigenlijk dagelijks mij doet verrassen is dat ‘verandering de enige constante’ is geworden in mijn leven. Het betekent ook dat de kring van mensen om je heen verandert. Mensen komen op je pad, wandelen korte of langere tijd mee en gaan dan weer een eigen kant op. Vroeger dacht ik dat je dan iemand verliest, maar dat blijkt niet waar te zijn. Het was een wederzijdse les.

Theo B. Raats (1940 - 1985)

De levensles van mijn vader zaliger kreeg vanaf die tijd ook een sterkere plaats. ‘Niet is onmogelijk, als je zelf maar wilt! Geloof in jezelf!’ spraak hij in 1985 uit kort voor zijn afscheid van het aardse leven. Hij had gelijk! Alleen is de weg van verandering vaak te vergelijken met een zanderige hobbel weg bezaaid met takken en bomen.

De laatste tijd komen er meer en meer mensen voorbij die mijn positieve energie waarderen. Of duidelijk laten merken dit in het verleden al hebben gewaardeerd. Zij komen ineens weer terug op mijn pad. De ‘Waarom?’ die ik mij altijd afvroeg, wordt ineens beantwoord. Hetgeen duidelijk is geworden, is vooral ‘deel jouw positieve energie, inspiratie en ideeën’ zonder kaders daaraan te stellen. Verwacht je hulp en steun van anderen, dan is het bieden van hulp en steun hetgeen dat je zelf ook moet bieden. Onbevooroordeeld en zonder voorwaarden!

Surprise somebody with a Smile

Wil je een lach toegeworpen krijgen, dan is het glimlachen naar een ander van groot belang. Terug naar de eerste alinea. De afgelopen decennia heb ik het leven onbewust tegemoet getreden met mijn tomeloze energie en positiviteit. In enkele gevallen werd dit ervaren als ‘te druk, te overweldigend, te…’ Wat ik heb geleerd is dat je op gelijke energielevel moet komen, wil de energie twee kanten op stromen. Althans als de wil tenminste aanwezig is om elkaar te willen begrijpen.

Inspi-RAATS-ie is een mooi gegeven… Daarom blijf ik participeren waar ik kan, deel ik mijn expertise en energie met veel plezier en geniet ik van wat op mij afkomt. Op naar een zonnige toekomst voor iedereen die positief tegenover ‘samenwerken’ staat…

Prettig weekend… Richard “Inspi-RAATS-ie

Note: Wil je (mijn) Inspi-RAATS-ie eens inzetten om in jouw bedrijf een verandering op gang te krijgen? Ben je op zoek naar iemand die de stof moet doen opwaaien? Of gewoon opzoek naar nieuwe ideeën? Bel of mail dan! Iedere vooruitgang begint met het inzetten van positieve energie en Inspi-RAATS-ie

 

© 2016 Richard J. Raats RI CPM
Programma Manager | Consultant | IPMA | LEAN | Informatie Technologie | Sourcing Strategie

 

Geplaatst in Algemeen.