Project Management, dé gids voor het bereiken van resultaten!

Project Management is een vak! Het is de discipline van het plannen, organiseren, bewaken, beheren, leiden en controleren van de middelen om specifieke doelen te bereiken. Een project is een tijdelijke inspanning met een gedefinieerd begin en einde (meestal door tijd, geld of kwaliteit beperkt), dat om over het algemeen te voldoen aan unieke doelen en/of doelstellingen en daarmee te komen tot positieve verandering of toegevoegde waarde.

Het tijdelijke karakter van de projecten staat in contrast met de dagelijkse gang van zaken, die repetitieve, permanente of semi-permanente functionele activiteiten betekenen om producten of diensten te produceren. In de praktijk is het beheren van deze twee systemen vaak verschillende, en vereist als zodanig een verschillende benadering en ontwikkeling van verschillende technische vaardigheden en strategieën.

De Project Management expertise van Akerhill heeft een sterke focus voor Informatie Voorziening (IV) en Informatie & Communicatie Technologie (ICT). Het spectrum van ervaring met projecten loopt van bescheiden IT-implementatie trajecten tot de meer complexe IV-projecten om te komen tot organisatorische veranderingen. De projecten voor onze opdrachtgevers worden standaard uitgevoerd door gecertificeerde Project Managers (Prince2/IPMA/MoR/MSP) met passende branche- en technologische ervaring.